Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΥΟ

Οι ώρες που περνάει κάποιος σε ένα περίπτερο είναι πολύ βαρετές. Γίνονται χειρότερες όμως όταν έχεις τη πρωϊνή βάρδια και πρέπει να το ανοίξεις. Ο Μπάμπης είχε ζητήσει από τη γυναίκα του να ξυπνάει μαζί του, να φτιάχνουν καφέ, να τσιμπολογάνε κανά πρόχειρο πρωϊνό στο σπίτι  και να έρχεται μαζί του να τον βοηθά στο άνοιγμα.

Ξεκλειδώνοντας λοιπόν το ψυγείο των αναψυκτικών χασμουρήθηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να του πέσουν τα κλειδιά στα πλακάκια του πεζοδρομίου και καθώς έσκυψε  για να τα πιάσει βρίζοντας, χτύπησε το κεφάλι του στη γωνιά ενός σταντ περιοδικών.



-Το διάολό μου, γρύλισε και έσφιξε με το χέρι του δυνατά το σημείο που ξεφύτρωνε ένα καρούμπαλο.

-Ρε Γιάννα, πιάσε λίγο πάγο γιατί το έσπασα το κεφάλι μου.

-Καλά, πως τα κατάφερες πάλι, αποκρίθηκε η Γιάννα και άνοιξε το ψυγείο των παγωτών, έτριψε το χέρι της στα εσωτερικά πλαϊνά για να αφαιρέσει λίγο πάγο που τον τον πήγε και τον άφησε στο χέρι του.

-Άντε πάρε μη πρηστείς και γκρινιάζεις μετά όλη μέρα, όχι ότι δε θα βρεις άλλους λόγους, του είπε, αλλά αμέσως του χαμογέλασε και με πονηρό βλέμα κόλλησε το σώμα της πάνω του και άρχισε να του τρίβεται πονηρά.

-Αλλά από την άλλη, αν ζαλιστείς, του ψυθύρισε στο αυτί,  μπορεί να κάνεις και καμμιά τρέλα ε;

-Συγνώμη που διακόπτω, αλλά νομίζω ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση της γειτονιάς μπορεί να καθυστερήσει μέχρι να μου δώσετε ένα πακέτο κάμελ λάιτ φαντάζομαι.

-Έλα ρε Γιώργο, απάντησε ο Μπάμπης γελώντας και το καυτό ζεύγος χώρισε.

-Καλημέρα Μπάμπη, γρήγορα, έχω αργήσει.

-Ορίστε, πάρτα.

-Να' σαι καλά, τα λέμε.

Ο Γιώργος βουτάει τα τσιγάρα και πετάει τα ψιλά στα γρήγορα.

-Καλά. Αυτός ο Γιώργος άθε μέρα καθυστερημένος φεύγει - καμμιά μέρα θα αργήσει να αναπνεύσει.

Χασκογελώντας η Γιάννα του απαντά :
-Αλλά βλέπω ότι η διακοπή δεν σε επηρρέασε και πολύ, και τον κοίταξε χαμηλα με τα μάτια να σημαδεύουν το φούσκωμα του παντελονιού του.

Της χαμογέλασε και αφήνοντας επιτέλους το πάγο να πέσει από το κεφάλι του την άρπαξε με τα δυο χέρια από τη μέση και την έσφιξε πάνω του κοιτώντας τη στα μάτια.

-Μην ανησυχείς, το μεσημεράκι που θα έρθει ο Μάκης  να με αντικαταστήσει, θα εξακολουθώ να έχω τα κεφάκια μου και τότε...

-Είμαι σίγουρος ότι οι έγγαμοι στη γειτονιά θα εκτιμήσουν δεόντως τα μαθήματα σύσφιξης των συζηγικών σχέσεων, αλλά ένα κάμελ λάιτ θα μου φαινόταν πολύ πιο χρήσιμο τώρα.

-Ρε βαλτός είσαι; γέλασε πάλι η Γιάννα και του έδωσε το πακέτο με τα τσιγάρα στο χέρι.

-Έφυγα γιατί άργησα πάλι, τα λέμε.

-Γεια.

Ο Γιώργος ήταν; ρώτησε ο Μπάμπης, που είχε τη πλάτη του γυρισμένη στο γκισέ του περιπτέρου.

-Ναι, ο Γιωργάκης από απέναντι.
-Πάλι; είπε έκπληκτος και τεντώθηκε για να δει το Γιώργο που έφευγε βιαστικά. Ειλικρινά σου λέω, πριν φόραγε άσπρο μακώ και όχι πουκάμισο!

-Μάλλον το χτύπημα στο κεφάλι είναι πιο σοβαρό από ότι νόμισες, του είπε και τον έσπρωξε από πάνω της, αρχίζοντας να κρεμάει τα περιοδικά γύρω στη τέντα του περιπτέρου.

Ο Μπάμπης τη κοίταξε και πόσο συχνά είχαν τόσο ευχάριστα και αστεία πρωϊνά ανοίγοντας μαζί το περίπτερο.

-Ρε λες να χτύπησα στ' αλήθεια; αναρωτήθηκε. Θα ορκιζόμουν ότι ο Γιώργος φόραγε άλλα ρούχα πριν δυο λεπτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου