Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

...δεν καναμε τιποτα...





Όπως το δημοσίευσε "φίλος", απείραχτο. Όσο μας παίρνει ακόμα η αναδημοσίευση :


"...δεν καναμε τιποτα... καθομασταν και συζητουσαμε απλως, ηρεμα και ειρηνικα, ουτε καν συνθηματα λεγαμε... και μας ψεκασανε..."

Αυτην την προταση επαναλλαμβανε συνεχως στο μετρο, με βλεμμα στο απειρο ως αλλος τροφιμος ψυχιατρειου, ενας καλοβαλμενος και αρκουντως Β.Π. ντυμενος μεσηλικας κυριος, που συνοδευοταν απο την ασορτι συζυγο του. Εμοιαζε να εχει καταρρευσει μεσα του μια πολυ βασικη αρχη στα πιστευω του, σαν να ειχε δει τον Χριστο βαπορακι π.χ. η σαν να βιωσε απο πρωτο χερι την καταλυση της δημοκρατιας που πιστευε μεχρι προτινως οτι εφαρμοζοταν στη χωρα του.








"...ξερετε, παντα ετσι γινεται..." του ειπα. Οχι οτι ειχα ορεξη για κουβεντα, απλα δεν μου κοστιζε και σε τιποτα να του πεταξω ενα σωσιβιο για να επιστρεψει στην πραγματικοτητα. Ηταν και αυτη η ξεραμενη επικαλυψη με διαλυμμα Malox που ειχε στο προσωπο του που τον εκανε ακομα πιο εξωκοσμο...


"...τρια τσογλανακια... με συγχωρεις παιδι μου ε;... αλλα ειναι τσογλανακια... μας πεταξαν χημικα... εγω τα πληρωνω... και εσυ... δεν καναμε τιποτα... αληθεια σου λεω..."


"Σας πιστευω..." του απαντησα γνεφοντας καταφατικα.


"...δεν μπορουσαμε να αναπνευσουμε... ευτυχως ηταν μια κοπελα και μας ψεκασε με Malox... μας εσωσε! Ειναι αθλιο αυτο που κανανε, αθλιο! Δεν καναμε τιποτα..."


"Τιποτα... τιποτα..." ψελισσε και η συζυγος του, για τον επιβεβαιωσει.


"Ειστε καλα τωρα;" τους ρωτησα εγω.


...αγνοησε εντελως την ερωτηση και μου ειπε: "Ζηταω συγνωμη , ζηταω συγνωμη στη δικη σου τη γεννια, ειναι απαραδεκτο αυτο που σας καναμε... εμεις ευθυνομαστε, εμεις και κανεις αλλος!"


Πριν προλλαβω να πω κατι, ενας αλλος επισης καλοστεκουμενος κυριος γυρω στα 45, εμπαινε στην σταση του μετρο ουρλιαζοντας "ΧΟΥΝΤΑ!!!! ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑΑΑ!!! ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΟΙ! ΧΟΥΝΤΑ!!!"


Τα γεγονοτα ειναι 100% πραγματικα και τα βιωσα το βραδυ της επιστροφης απο τη διαδηλωση... δεν ξερω τι καταλαβατε εσεις, αλλα εγω τοσο απο αυτα τα δυο τυχαια περιστατικα οσο και απο τον κοσμο που ειδα κατω, καταλαβαινω οτι η περιφημη μεσοαστικη ταξη των νοικοκυραιων αρχισε να ξυπναει... με σφαλιαρες και κουβα κρυο νερο, αλλα ξυπναει και αντιλαμβανεται by the hard way, οτι ο κοσμος δεν ειναι οπως τον παρουσιαζει ο Αυτιας και οι ειδησεις των οκτω.


Αυτα για οσους επιμενουν οτι οι συγκεντρωσεις γινονται για το τιποτα και ειναι αναποτελεσματικες...

3 σχόλια:

  1. Οι υπόλοιποι πού ήτανε ?

    Καλός ο καναπές ε ?

    Φοβόμαστε βέβαια κιόλας.

    Πολεμήστε εσείς να δοξαστούμε όλοι.

    Σιγά σιγά θα καταλάβουμε αλλά θάναι πιά πολύ αργά.

    Ναι δεν κάναμε τίποτα.
    Ναι πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε Δημοκρατικά και ειρηνικά γιατί δεν συμφωνούμε και άρρωστοι εισπράξαμε χημικά και αδικαιολόγητη βία.

    Είμασταν μονοι όμως όπως πάντα. Οι υπόλοιποι φωνάζουν από το πληκτρολόγιο.

    Μάγκες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά.
    Φοβούνται να φωνάξουν ειρηνικά, να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της Πατρίδας.

    Ακομμάτιστα σαν Έλληνες μόνο.
    Ειρηνικά - Δημοκρατικά.

    Ντρέπομαι προσωπικά.

    Ανάξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων.

    Ντρέπομαι.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά, τώρα είναι περισσότεροι αυτοί που ξέρουν.
      Και θα είναι ακόμη περισσότεροι την επόμενη.
      Και δεν με πειράζουν τα γκομενάκια με τα σμάρτφονς, ας διαβάζουν στο φέιςμπουκ, ας έρχονται εκεί, βήμα βήμα.
      Στο πόλεμο χρειάζονται και φανταράκια.

      Αντμινιστράτορας

      Διαγραφή